dinsdag 12 juli 2005

Lama's

Op mijn fietstochtjes tussen Houten en Utrecht geniet ik altijd van het landschap. De appelboomgaarden, maisvelden, forten, de Kromme Rijn. De weiden met koeien, schapen, geiten. Kippen rond het huis. Behalve de gewone zwartbonte koeien lopen er de laatste tijd ook een paar ‘uitheemse’ kuddes van vrijwel witte koeien in het land. In een weiland vlakbij mijn huis zag ik vanmorgen weer een nieuwe ‘kudde’ beesten, die mij, met brede kaakbewegingen langzaam kauwend, nieuwsgierig aanstaarden, de hals hoog gestrekt. Vier echte Houtense lama’s.

Vanuit de trein naar Leeuwarden zag ik vorige week ook al een lama lopen in de wei. Een nieuwe trend in de Nederlandse landbouw?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.