dinsdag 16 augustus 2005

Gematigde krachten

In het Nederlands Dagblad vandaag twee interessante interviews van correspondent Alfred Muller met een Israelische minister en een Palestijnse onderhandelingsleider.

Een interview met de Israelische justitieminister Tsipi Livni. Zij is verantwoordelijk voor het uit hun huizen halen van Joden in de Gaza. Zij geeft aan dat na de Arbeiderspartij nu ook de Likoedpartij de tweestatenoplossing accepteert. Dit is de enige manier om er voor te zorgen dat Israel een Joodse en democratische staat blijft. In één gemengde staat zouden de Joden al snel in de minderheid zijn.

Het andere interview is met de Palestijnse onderhandelingsleider Saeb Erekat. Hij vindt dat Israel nu snel mee moet meewerken aan een definitieve regeling voor een Palestijnse staat. De gematigde Palestijnse krachten kunnen zich niet handhaven als er geen onderhandelingsresultaat is. Israel moet stoppen met eenzijdige stappen en voldongen feiten. "Wij willen niet dat de Palestijnse extremisten in Gaza opstaan en zeggen: Dit is het gevolg van zelfmoordaanslagen en Qassamraketten. Alsjeblieft, maakt dit een resultaat van de onderhandelingen met mij."

Interviews in Nederlands Dagblad 16.08.2005:
Israelische minister Tsipi Livni (Justitie en Immigratie)
Palestijnse onderhandelingsleider Saeb Erekat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.