zaterdag 15 oktober 2005

Wikipedia

De Nederlandse Wikipedia bereikte donderdag 13 oktober het 100.000ste artikel. De Wikipedia is een wereldwijde encyclopedie op internet waar iedereen aan mee kan schrijven. De Nederlandse Wikipedia is alleen al in de loop van dit jaar verdubbeld. Het eerste artikel verscheen in 2001, het 50.000ste op 28 januari 2005.

Bronnen: Persbericht Wikipedia, Planet Internet
Zie: www.nl.wikipedia.org

Aanvulling 20.10.2005:
Wikipedia-oprichter Jimmy Wales geeft toe dat de Wikipedia-artikelen niet altijd van goede kwaliteit zijn. Dit meldt webwereld.nl. De inhoud van Wikipedia wordt door velen voor waar aangenomen, maar de informatie is lang niet altijd betrouwbaar, omdat iedereen ongevraagd aan deze internet-encyclopedie kan werken.

1 opmerking:

 1. [Johan reageert:]
  [herplaatst door webmaster]

  Dat een encyclopedie die door amateurs wordt gemaakt ook amateuristische teksten bevat, lijkt me onvermijdelijk. Natuurlijk doen er ook wel allerlei deskundigen en professionals mee, dus je vind er ook professioneel uitziende teksten.

  Het valt me op hoe fanatiek sommige wikipediamedewerkers reageren als er een kritisch artikel over Wikipedia wordt besproken in het algemene-discussiegedeelte van Wikipedia. Maar ook dat is niet ongebruikelijk onder hobbyisten.

  Met het feit dat Wikipedia kwalitatieve tekortkomingen heeft, heb ik geen moeite. Het is tenslotte gratis en er is toch wel heel veel nuttige informatie te vinden. Wel maak ik me soms zorgen dat argeloze lezers van Wikipedia zich misschien niet bewust zijn van de beperkte betrouwbaarheid. Wat dat aangaat, is het misschien wel goed dat de layout soms wat amateuristisch is, dan is de lezer misschien gewaarschuwd.

  BeantwoordenVerwijderen