maandag 19 juni 2006

Spamadvies

De afgelopen weken wordt mijn mailbox ineens overladen met ongevraagde beleggingsadviezen. Alleen vandaag zijn het er al vijftien. De mailtjes schijnen te komen van particulieren, Tanya McNeill, Kristy Hunter, Stacey Mayfield en vele anderen, met keurige maar heel verschillende emailadressen. Door al die verschillende, heel normale adressen en domeinnamen is het ook niet mogelijk deze spam bij voorbaat tegen te houden. Ik heb inmiddels al honderden adressen geblokkeerd. De tips zijn ook heel divers, al vinden ze vandaag allemaal dat ik in Chinees goud moet gaan. Al verschillen ze van inhoud, in stijl lijken de berichten op elkaar. Het lijkt te gaan om deskundige, degelijke adviezen - en dat zijn het misschien ook wel - en er wordt geen directe reactie gevraagd. Ik vraag mij af wie of wat er achter steekt.

Heb je hiermee ook ervaring, weet je er meer van of weet je wat er tegen is te doen (niets, denk ik), dan hoor ik het graag.

Klik op Comments voor uitleg en nuttige links

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.