maandag 4 september 2006

Stylo.EU

De website van Stylo is nu ook bereikbaar via stylo.eu. Het verwerven van deze nieuwe domeinnaam vroeg veel geduld en oplettendheid. Al enkele jaren geleden, ruim voordat EURID, de officiële instantie voor Europese domeinregistratie officieel van start ging, registreerde ik stylo.eu bij Alphamega, een alerte tussenpersoon. Binnen één minuut nadat de registratie voor handelsnamen op 7 februari 2006 om 11.00 uur werd geopend, werd de naam in de centrale database van EURID in Brussel gedeponeerd. Daarna moesten de schriftelijke bewijsstukken voor de rechten op de naam worden ingediend, die vervolgens werden beoordeeld door KPMG in Brussel. Hier ging zo'n half jaar overheen. In juli werd de naam geaccepteerd en op 4 september, na het verlopen van de bezwaartermijn, geactiveerd.

Het eerste doel van de nieuwe domeinnaam is het beschermen van de handelsnaam. Immers, er zijn meer bedrijven in Europa met dezelfde naam. We zitten elkaar niet in de weg, maar dit zou in de toekomst kunnen veranderen. Ik zou mij te zijner tijd in het buitenland kunnen vestigen (tien jaar geleden had ik mijn kantoor in Bonn) of via het internet ‘internationaal gaan’. Maar ook kan een naamgenoot naar Nederland komen. Tegen die tijd is het te laat om de domeinnaam te claimen. In de procedure werd een Engelse schoenenfabriek, een Poolse kunstenares en een Italiaanse computerfirma afgeschud, doordat zij hun bewijsstukken niet inleverden, geen eerste recht op de naam hadden of gewoon te laat waren met hun aanvraag.

De huidige site wordt veel bezocht door internationale gasten. Die komen met name af op de weblinks, het internationale nieuws en het forum. Maar ze vinden er vooral Nederlandstalige inhoud. Het nieuwe Europese webadres verwijst voorlopig alleen maar direct door naar stylo.nl. Er verandert dus niet veel. Aan plannen voor een apart, meertalig EU-portaal wordt gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.