vrijdag 21 augustus 2015

Nergens te vinden

Gisteravond heb ik het hele huis afgezocht naar m'n leesbrilletje. Ik heb een hele voorraad van die goedkope brilletjes, dus het is geen ramp als ik er één kwijtraak, maar ik kon het niet uitstaan dat de bril spoorloos verdwenen was. Op een gegeven moment ben ik echt heel systematisch - plek voor plek eliminerend - gaan zoeken. De bank, het bureau, het aanrecht, de WC, de badkamer, de slaapkamer, op de TV, in de kast. Op m'n voorhoofd. Nergens te vinden. In gedachten de hele dag doorgelopen: wanneer had ik 'm nog? In de trein, bij het boodschappen doen, bij het lezen van m'n mail.

Nergens te vinden.

Vanavond pak ik voor het eten m'n schort. Direct voel ik dat m'n bril daar in zit. Ja, hier heb ik niet gezocht.

Nu komt het. Al een jaar of wat heb ik mij aangewend om bij het eten een schort om te doen. M'n leesbrilletje verhuist dan steevast van m'n borstzakje naar de schortzak. Elke avond. En elke avond als ik het schort wegleg, ontdek ik - meestal net op tijd - dat m'n bril er nog in zit. En dan verhuist ie alsnog terug naar m'n borstzakje. Ik heb gisteren echt overal gezocht. Behalve daar waar m'n bril elke avond te vinden is.

O ja, nog gefeliciteerd met je zestigste verjaardag, Ytzen

Facebook: ytzen.lont * geboren 19-08-1955 in Harlingen (Harns)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.