zaterdag 30 maart 2019

Steun Venezuela

Op het speciale gironummer 5125 voor Venezuela is naar verhouding nog maar heel weinig geld binnengekomen, zegt het Nederlandse Rode Kruis. Het Rode Kruis mag binnenkort eindelijk Venezuela in om hulp te verlenen aan de bevolking, die in honger en armoede leeft door het wanbeleid van de zich met moeite aan de macht vastklampende president Maduro. Er is dringend behoefte aan medicijnen, eten en schoon drinkwater. Daar is veel geld voor nodig.

Oproep Rode Kruis:
https://www.rodekruis.nl/dossiers/venezuela

Nieuwsbericht NOS:
https://nos.nl/artikel/2278248-nog-geen-250-000-euro-aan-donaties-voor-venezuela-heel-schrijnend.html

Ruim een jaar geleden (5/1/18) schreef ik een blog over een jonge man in Venezuela die mij vertelde over de crisis. Zo nu en dan heb ik nog contact met hem. Hieronder vertel ik nogmaals zijn verhaal.

JESUS LIKES YOU

Gisteren ontving ik een bericht van een dating site: Jesus likes you.

Jesus sprak mij direct aan, ik bedankte hem en vroeg hem meer te vertellen over waar hij vandaan komt.

Jesus is 24 jaar, woont in Venezuela en is chemisch ingenieur. Hij werkt bij een bedrijf dat mais verwerkt tot bloem. Ik dacht aan maizena, wat herinneringen opriep aan m'n moeder. Waar deed ze géén maizena bij? Volgens Jesus een goed en goedkoop product dat in Venezuela veel gebruikt wordt.

Jesus wil weg uit Venezuela. Alles is onbetaalbaar geworden, zelfs als je werk hebt kan je niks kopen. Voor jonge mensen is er geen toekomst.

Wat niet iedereen beseft, is dat 'wij' grenzen aan Venezuela: Bonaire, een Nederlandse gemeente, en Aruba en Curaçao, zelfstandige landen binnen het Koninkrijk. De Nederlandse defensie is verantwoordelijk voor de grens met Venezuela. De ABC-eilanden zijn ook populaire vakantiebestemmingen vanuit Venezuela. Jesus is er een paar keer geweest. In betere tijden.

Ik vertelde hem dat ik op televisie de beelden heb gezien van lange rijen mensen bij de grens die het land willen verlaten. Het land heeft mensen als Jesus nodig. Maar als ik hier blijf, kan ik niks voor m'n land en familie doen, antwoordde Jesus.

De armoede is het gevolg van mismanagement van de regering. Wij hebben hier nog een miniatuurstadje in Den Haag, Madurodam, wat misschien net passend is voor jullie president, opperde ik. Maar als zijn president naar Nederland zou komen, dan wist Jesus nog wel een ander adresje in Den Haag.


Bron: http://blog.stylo.nl/2018/01/jesus-likes-you.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.