maandag 4 juli 2005

Dreigend

Mijn vrije dag begint met zon. Aan het eind van de ochtend loop ik nog in mijn bloes buiten. Op teletekst lees ik over noodweer in het westen van het land. Tegen twaalven pakken ineens donkere wolken samen. De lucht heeft iets dreigends. Dan beginnen de sirenes te loeien. Hier thuis kan ik ze veel beter horen dan op het werk, de dichtstbijzijnde sirene kan ik vanuit mijn huis zien, van alle kanten klinkt het helse lawaai. Ik sluit de ramen. Als de sirenes zwijgen, klinkt een knetterende donderslag. Het wordt aardedonker nu. Vanuit de windstilte steekt een harde wind op. Daarna striemt de regen en hagel op mijn dak.

Een indrukwekkend scenario, deze eerste maandag van de maand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.