zaterdag 21 januari 2006

Zwijg!

Een tijdje geleden zat ik met mijn moeder op een bankje in Gouda Fries te praten. Mijn moedertaal. Naast ons zat een jonge vent met een 'buitenlands' uiterlijk, misschien een Antilliaan. Tot onze verrassing wist hij zich heel vriendelijk in feilloos Fries in ons gesprek te mengen. Gelukkig was Rita Verdonk niet in de buurt.

Minister Rita Verdonk wil in heel Nederland een gedragscode, waarin staat dat je op straat Nederlands moet spreken. Nu heb ik geen idee wat de wettelijke waarde is van zo’n gedragscode. In mijn ogen is Rita’s gedragscode niet meer dan een extremistisch pamflet. Zij wil ons van onze vrijheid beroven. Eerst suggereerde ze dat Nederlanders met alleen lagere school (mijn moeder bijvoorbeeld) een inburgeringsexamen moeten doen. Daarna wilde ze mijn regenpak verbieden (zie weblog 10.10.05). Nu mag ik niet meer met mijn Duitse vrienden over straat lopen.

Nee, ik heb het helemaal verkeerd begrepen, hoor ik mevrouw Verdonk zeggen. De gedragscode geldt natuurlijk niet voor normale mensen. Voor wie dan? Nou, voor moslims bijvoorbeeld. Precies. Discriminatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.