zondag 10 september 2006

Spam

Elke dag vind ik bij het downloaden van mijn mail een stuk of tien spamberichten in mijn in-box. Ik gooi ze met een snelle klik op de zwarte lijst en in de spambak. Die spambox op mijn PC leeg ik elke week. Als ik per ongeluk een serieus bericht in de spam gegooid heb, kan ik het na een paar dagen altijd nog terugvinden.

Maar ik was helemaal vergeten dat ik online op de server waar deze website staat ook nog een spamfilter heb zitten. Het mooie van een spamfilter is dat je de spam niet meer ziet. Maar dan moet je de spambox wel goed bijhouden en handmatig of automatisch legen. Dat was ik even vergeten.

Vanmiddag was ineens de disk helemaal vol. Er kon niks meer bij. Ik vreesde dat ik met spoed moest upgraden. Eerst maar eens kijken wat er af kan. In de spambox op de server stonden 13.217 spamberichten te wachten op vernietiging. Ik krijg niet 10 maar zo'n 100 spammails per dag. Ze staan stijf van de erectiepillen en snel stijgende aandelen. Ik werd er opgewonden van: door de spammap te legen, kwam er meer dan 200 MB ruimte vrij.

Aanvulling 2006-09-11 12:00 uur:
Gisteren was ik iets te optimistisch of zo je wilt bescheiden. Binnen 20 uur zitten er al weer meer dan 200 berichten in de geleegde spambox. Ik ontvang dus geen 10 spam-emails per dag, maar 10 per uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten