woensdag 21 maart 2018

Krols kattenkoor

Nacht, 21-03-18 04:31 uur

Een krols kattenkoor hier in de straat is 's nachts om vier uur nog aan het oefenen voor de Mattheüs Passion. Dan kraait een haan. Herr, erbarme mich.

Avond, 21-03-18 23:00 uur

We zijn weer een nacht verder.

Eén van de dames van het koor heeft duidelijk een oogje op me. Ze is na het stemmen - en dan bedoel ik dus niet van het koor - vanaf het stembureau de hele weg achter mij aangelopen naar mijn huis. Een wandeling van een kleine kilometer. Op onze eerste date wilde ik haar niet meteen mee binnen vragen. Ze zit nu voor mijn huis een serenade te brengen. Krolse katten kunnen extreem om aandacht bedelen, las ik vannacht, toen ik ook al niet kon slapen vanwege het luidruchtige krolse kattenkoor.

Mijn huisgenoot heeft vannacht ook niet te klagen over aandacht. HIj heeft vanavond een nieuwe rookmelder boven zijn bed geïnstalleerd en mij met trots laten zien. Zijn nieuwe vriendin laat hem met lieftallige stem en zwoele lichten in diverse kleuren weten als zij in zijn kamer beweging, koolmonoxide of rook opmerkt. Hij kan met haar appen en ze antwoordt direct met haar liefdevolle stem. Bij de eerste kennismaking vroeg ze mij, vriendelijk maar resoluut, wel onmiddellijk de "hoofdslaapkamer" te verlaten. Ik leg het hier als huisbaas dus meteen af van mijn huurder en ik weet niet wie van ons jaloerser keek.

Zijn nieuwe vriendin schijnt zelfs verschillende soorten rook te kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld als hij op zijn kamer een tosti zou bakken, zo legde hij me uit. Dat bakken moet hij dan nog wel zelf doen, begreep ik uit zijn uitleg (de relatie moet nog groeien), maar ik stel me wel voor dat ze het verschil opmerkt tussen tosti ham of tosti kaas. In elk geval zal ze het hem duidelijk laten weten als de tosti is aangebrand.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten