dinsdag 3 januari 2006

Dictator van het Jaar

Het Amerikaanse opinieblad The New Republic heeft de Dictator van het Jaar bekend gemaakt. Deze prijs is een ondersteuning voor “outstanding despotic achievements”, uitstekende dictatoriale prestaties.

Eervolle vermeldingen gaan onder meer naar Robert Mugabe van Zimbabwe voor het orkestreren van zijn eigen herverkiezing, Fidel Castro voor bijna 50 jaar trouwe dienst en Mahmoud Ahmadinejad van Iran door er na zijn onverwachtse verkiezing meteen flink tegen aan te gaan: weg met westerse muziek, welkom atoombom en ‘hoezo holocaust?’

In de finale betraden drie kandidaten de arena: Alexander Lukashenko van Witrusland, een grote kanshebber voor volgend jaar, Muammar Kaddafi van Libië, een echte stayer die nog vele kansen kan krijgen (“Verkiezingen? Waarvoor? Wij zijn die fase al lang gepasseerd, want het volk heeft bij ons al de macht”) en Kim Jong Il van Noord-Korea.

En de winnaar is… Kim Jong Il van Noord-Korea. Kim is alle anderen de baas: van kernwapens tot hongersnood, de anderen kunnen alleen maar jaloers op hem zijn.

Kim Jong Il wint een gratis abonnement op The New Republic, waarvoor hij zich kan aanmelden bij online@tnr.com.

Bron: T.A. Frank, TNR Online’s Despot of the Year Award, in: The New Republic online, 31.12.2005.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.