donderdag 28 oktober 2004

Nieuwe Bijbelvertaling

"Vertel als eerste wat u van dit boek vindt", roept Bol.com zoals gebruikelijk de lezers op. Zo ook bij de Nieuwe Bijbelvertaling, die bij Bol.com te bestellen is: 

"Wat vindt u goed? Wat vindt u minder goed? Is het te vergelijken met andere boeken van deze auteur of over dit onderwerp? Schrijf het op en laat anderen profiteren van uw mening!
Een recensie schrijven is heel eenvoudig..."
 

Het debat over de NBV zal nu pas echt losbartsen, zegt directeur Haaije Feenstra, directeur van het Nederlands Bijbel Genootschap in Trouw (28.10.04). Nederland kent nu eenmaal 16 miljoen bondscoaches en 16 miljoen bijbelrecensenten. Hij zei wél te hopen dat het debat zal gaan 'met ruimte, stijl en gratie'. 

De nieuwe bijbelvertaling is ook via de Stylo Shop (Bookshop NL) bij Bol.com te bestellen. Zelf zou ik in dit geval het boek trouwens bij de gewone boekhandel halen om van de vele edities waarmee de bijbelvertaling op 27 oktober is uitgekomen ook het formaat, de uitvoering en de leesbaarheid van de drukletter en indeling te kunnen beoordelen. (YL) 


---------- Reactie Bas 29-10-2004:
Op de dag dat de koningin 'm kreeg, had ik m ook: de NBV. Inclusief 'twijfelachtige' inleiding (Artikel in ND). Maar ik heb zo'n dik boek nog niet zo snel uit dat ik binnenkort een recensie heb Wink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten