dinsdag 3 maart 2009

Stadsarchief Keulen ingestort

In Keulen is dinsdagmiddag het historisch stadsarchief ingestort. Dit melden het Bonner dagblad General Anzeiger en andere bronnen. Er bevond zich een onbekend aantal mensen in het gebouw. De General Anzeiger houdt rekening met 30 doden.

Aanvulling 1
De instorting van het archiefgebouw en twee aangrenzende huizen heeft mogelijk te maken met de uitbreiding van de Keulse metro. De werkzaamheden aan de Keulse Noord-Zuid-lijn heeft tot nu toe vooral voor ergernis gezorgd, de kosten van het project explodeerden en de winkeliers van het winkelgebied Severinstrasse klaagden over groot omzetverlies, aldus de General Anzeiger.

Aanvulling 2
Inmiddels meldt ook NOS Teletekst het bericht. Volgens de NOS zijn er enkele lichtgewonden en is er mogelijk een echtpaar bedolven onder het puin.

Aanvulling 3(18:00 uur)
Zojuist heeft de General Anzeiger de kop waarin sprake was van mogelijk 30 doden gewijzigd in: "Das sieht hier aus wie am 11. September". De krant bericht: "Kennelijk konden diverse medewerkers en bezoekers van het stadsarchief zich voor het instorten in veiligheid brengen. Kort voor de ramp hadden ze een luid gekraak gehoord en daarop het gebouw snel verlaten. Aangrenzende panden zijn vanwege het aanwezige instortingsgevaar geëvacueerd". Volgens het bericht is er tot nu toe één lichtgewonde en stromen er grote hoeveelheden water het metrostation binnen. Eerdere meldingen van mogelijke slachtoffers onder het puin zijn uit het bericht geschrapt.

Aanvullng 4
Pas na ongeveer een week konden met moeite de twee doden geborgen worden die onder het puin lagen. Een jongen had rustig liggen slapen op zijn zolderkamer toen het hele huis in de diepte verdween.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten