dinsdag 29 september 2009

Twitterminister

Voor mij is minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen de beste twitteraar die er is. Hij twittert frequent en consequent, neemt geen blad voor de mond, reageert open en direct op mede-twitteraars en weet toch de grenzen van privacy en vertrouwelijkheid te bewaken. Hij vertelt waar hij is, wat hij doet, zakelijk afgewisseld met een vrolijke noot, en weet in een paar woorden zijn politieke doelen en activiteiten te verkondigen. Ik volg hem vrijwel vanaf het begin van zijn twittercarrière en merk dat ik, of ik dat nu wil of niet, politiek positiever over hem ben gaan denken. Ik denk dat vooral zijn consistente communicatie indruk op mij maakt.

De kamervoorzitter moest wel wennen aan de twitterende minister. Verhagen houdt zich nog in: "alleen in vergaderpauzes of als het even tussendoor kan", zo stelt hij vandaag een bezorgde volgeling gerust. Toch zit hij de hele middag al weer te twitteren tijdens het kamerdebat.

"Debat met de kamer over het rapport in opdracht van de mensenrechtenraad over de vijandelijkheden in Gaza."

"Steun van kamer voor regeringsbeleid om via de mensenrechtenraad Israel en de Palestijnen aan te zetten zelf misdaden in Gaza te berechten."

"Aardig om tijdens een debat over het midden-oosten tegelijk tweets van @ECZP en @arjanelfassed te krijgen."

Met deze twitteraars ziet de minister tegelijk twee extremen op zijn scherm. Aan de ene kant René Henoch van de Evangelical Christian-Zionist Party, a new Dutch pro-Israel and Pro-Life political party, met de website http://eczp.blogspot.com/. "Henoch wandelde met God", staat er in de Bijbel en deze Henoch blijkt als twitteraar precies te weten wat God denkt. Aan de andere kant Arjan El Fassed, Nederlands-Palestijns schrijver en lobbyist, auteur van Niet iedereen kan stenen gooien en mede-oprichter van The Electronic Intifada. Beide zijden schuiven tijdens het debat digitaal bij de minister aan tafel.

Ook het cabaret heeft de twitterminister ontdekt en Verhagen kan er wel om lachen:

"LOL om http://twurl.nl/qsp238 [Koefnoen persiflage].
Alleen in limburg woon ik al 30 jaar niet meer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten