dinsdag 27 oktober 2015

SOS

Op de pont van Culemborg naar Houten ontving ik een Whatsapp-bericht, maar toen ik m'n telefoon pakte viel deze uit. Ik zag nog net "SOS" bovenin beeld staan. Op de wal zette ik mijn telefoon weer aan en er verscheen een SMS-bericht van mijn broer uit Berkel en Rodenrijs: "Wat is er aan de hand, Ytzen?" Hij kon zien dat ik op de Lek zat. Ik sms'te snel terug: "Niks" om vervolgens te gaan kijken wat er was gebeurd. Mijn telefoon had in de paar seconden voor het uitvallen het volgende gedaan: beide camera's hebben een foto gemaakt, op de ene is mijn gezicht te zien, op de andere de vloer van de pont, een geluidsfragment van de pruttelende dieselmotor van de pont en een link naar Google maps met mijn positie op de Lek bij Culemborg. Dit alles is in een paar SMS'jes naar m'n broer gestuurd. Hoe dit kon, was me een raadsel.

Thuisgekomen de online handleiding van m'n Samsung Galaxy S3 Mini er op nageslagen. Het blijkt dat als je drie keer snel achter elkaar de aan- en uitknop indrukt de telefoon een SMS-bericht naar het ingevoerde alarmnummer stuurt. Bij het pakken van de telefoon op de pont heeft de smartphone mij dus niet helemaal goed begrepen. Ik heb mijn broer als eerste van vier contactadressen ingevoerd die iemand die mij of mijn telefoon vindt, kan bellen zonder het wachtwoord van mijn telefoon in te toetsen. ICE, In Case of Emergency. Dat mijn telefoon ook zelf alarm kan slaan wist ik niet.

Met mijn broer moet ik het er binnenkort dus wel eens over hebben wat hij moet doen als hij ziet dat ik midden op de Lek ineens verdwijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten