zaterdag 5 december 2015

Gesprekstechniek

Nou dacht ik, dat ik gevraagd was om de redactie van het wekelijkse radio-programma over de lokale politiek te ondersteunen, maar toen ik in de studio aankwam om een kijkje te nemen, bleek dat het de bedoeling is dat ik het programma ga presenteren. Gelukkig mag ik er nog even over nadenken. - Ytzen Lont, Facebook, 5-12-2014

Een jaar geleden was ik door een bizar misverstand bijna radiopresentator geworden, maar nee, het is echt niks voor mij. Ik heb het één keer geprobeerd en het vervelendste vond ik nog dat ik echt geen idee had waar ik het over had, want mijn woorden verschenen als ik ze uitsprak vervolgens niet vóór mij. Dus waar waren ze dan gebleven? En dan moest ik tussendoor ook nog naar muziek luisteren, waardoor ik nog meer afgeleid raak. Als ik schrijf (op papier of scherm) zie ik daarna wel waar het over gaat en of ik met die woorden iets kan of moet. De hoofdredacteur zei tegen mij: je moet het gewoon zien als een gesprek. Maar elk 'gesprek' is de moeilijkste en meest geavanceerde communicatietechniek die er bestaat. Een verheven staat die ik wel nooit zal bereiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten