woensdag 23 maart 2005

Burgemeester blijft benoemd

PvdA, GroenLinks, SP en ChristenUnie hebben dinsdag in de Eerste Kamer tegen de grondwetswijziging gestemd. De gekozen burgemeester is daarmee voorlopig van de baan.D66 heeft vanaf het begin een leiderschapsdemocratie naar Amerikaans model voorgestaan. Zelf ben ik daarentegen een uitgesproken voorstander van een vertegenwoordigende democratie. Als kiezer ben ik dan ook vooral blij dat mijn stem voor de gemeenteraad volgend jaar niet onderuit gehaald wordt door een politieke leidersfiguur, die macht en aandacht naar zich toetrekt. Ik vind het daarom goed dat de tegenstemmers in de Eerste Kamer de ruimte hebben geschapen om nog eens verstandig na te denken over de burgemeestersfunctie. Dat noem ik verstandige democratie en geen regentendom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.