maandag 9 november 2015

Buiten medeweten

Droom

Ik sta op een groot, leeg, modern stadsplein. Vlakbij een abri, zo'n glazen bushokje (maar zonder halte). Van links zwenkt een grote vrachtwagen met hoge snelheid het plein op zonder vaart te minderen, stopt dan. Dan maakt de vrachtwagen, nee inmiddels is het een grote kraanwagen geworden met hele hoge wielen, met hoge snelheid een grote draai over het plein. In mijn richting. Ik schuif snel een voorwerp dat bij de abri staat (is het mijn tas of misschien een plantenbak?) het bushokje in en ga zelf op het bankje in het hokje zitten. De grote kraanwagen scheurt nu rakelings langs mijn hokje en als hij weer wat wegdraait, steekt de achterkant zelfs het hokje binnen. Dan stopt hij. Ik zie twee mannen in werkkleding in de cabine zitten. De hoge kraanmast wordt binnen een paar seconden opgesteld.

Een wat oudere man, een ambtenaar, met een schrijfblok onder de arm, ik weet niet of hij ook uit de kraanwagen komt, stapt op het bushokje af. Kennelijk heeft hij de veiligheid van de situatie beoordeeld. Hij zegt: "ik geef hier toestemming voor" en hij krabbelt met een viltstift wat op een spijl van het bushokje, inclusief zijn handtekening. Ik vraag hem waar het voor is, wat hier gebouwd wordt. Hij antwoordt dat de kraan gebruikt wordt voor het controleren van geparkeerde brommers op het plein (ik zie er geen, het plein is leeg). Met de hoge kraan wordt meetapparatuur langs de brommers neergelaten en het motorblok doorgemeten. "Zonder toestemming", benadrukt de man. We discussiƫren er nog even over of dat juridisch wel kan om iemands brommer buiten zijn medeweten te controleren. Dan word ik wakker.

Dus als je de volgende keer een hoge hijskraan in de stad ziet staan, denk dan niet meteen aan een bouwplaats. Het kan ook een brommercontrole zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.