donderdag 19 november 2015

Hooghiemstra

Vandaag heeft een kraan torenspitsen geplaatst op de twee torentjes van het Hooghiemstra-gebouw bij de Wittevrouwensingel. Vanaf de chaotische ingebruikneming van het pand in november 1989 was mijn bedrijf Stylo vier jaar in Hooghiemstra gevestigd. Ik werkte in die tijd met personeel. Ons kantoor bevond zich precies onderaan de linker toren (daar waar het onderste puntje van de toren in de gevel verdwijnt en vanaf daar vijf boogramen in de gele voorgevel en drie ramen in de zijgevel aan de kant van de Grift). De onderkant van de toren was nog net in mijn kantoorruimte te herkennen. Ik had een verdieping hoger willen zitten, waar je zelfs een paar raampjes van de toren in je kantoor hebt, maar die ruimte was net voordat ik aan de beurt was om te kiezen al vergeven. Arjen de Boer heeft een mooi artikel geschreven over de geschiedenis van Hooghiemstra in De Utrechtse Internet Courant DUIC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten