woensdag 30 november 2005

Eilandenrijk (2)

NOS Teletekst meldt vanmorgen: "Namen gezocht voor 9634 eilanden.
JAKARTA - Regiobestuurders in Indonesië moeten snel namen gaan verzinnen voor 9634 eilanden. De regering in Jakarta wil daarmee voorkomen dat ze delen van haar grondgebied kwijtraakt.
The Jakarta Post meldt dat de minister van Maritieme Zaken en Visserij een oproep heeft gedaan aan regenten en gouverneurs. Hij maakt zich met name zorgen over twaalf eilanden. Zes grenzen aan andere landen en de andere zes zijn officieel nooit door Indonesië in bezit genomen.
Indonesië bestaat uit meer dan 18.000 eilanden. Velen [moet zijn: "Vele" - YL] daarvan zijn niet meer dan een paar rotsen of een zandbank."

In mei citeerde ik al het ANP en de Jakarta Post over deze kwestie. De wisselende getallen blijven je om de oren vliegen. Mijn weblog Eilandenrijk van 7 mei 2005: "De Indonesische archipel telt zo'n 15.000 eilanden. Indonesië heeft vier jaar nodig om 9000 onbenoemde eilanden van een naam te voorzien, berichtte de Jakarta Post vrijdag. Het ANP spreekt van "17.508 eilanden", waar de Jakarta Post "14.000 islands" noemt. Het Reformatorisch Dagblad kopt dan ook terecht: "De tel kwijt".
Volgens het ANP-bericht is de naamgeving nodig voor een beter bestuur; vaak is niet duidelijk tot welke provincie een eiland behoort. Volgens de Jakarta Post is de naamgeving nodig om bij de Verenigde Naties de soevereiniteit over het volledige eilandenrijk te bevestigen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten