vrijdag 11 november 2005

Arthur

Na negentien jaar is eindelijk de moord op Arthur Ghurahoo opgelost. Ik herinner mij nog dat de elfjarige Arthur bij het fort bij Vechten werd gevonden. Op de avond van 4 mei 1986. Zijn foto heb ik vaak gezien, in de krant en op politieposters, waardoor ik het gevoel heb dat ik hem ken. Onterecht overigens, want ik heb hem nooit gekend. Maar ik moet nog vaak aan hem denken, omdat ik bijna dagelijks langs het fort fiets.

Na een aantal jaren moest de zaak onopgelost terzijde worden geschoven, maar in 2000 werd met een nieuwe techniek een DNA-spoor vastgesteld. Op 28 juli 2005 wordt een man gearresteerd voor een zedenzaak. Als hij op 1 augustus in afwachting van zijn berechting vrijgelaten wordt, pleegt hij dezelfde dag nog zelfmoord. Uit DNA-onderzoek blijkt tot ieders verrassing dat het de moordenaar van Arthur is.

Ik was vanavond erg onder de indruk van Arthurs broer in Netwerk. De man vertelt rustig over het leed dat hen is aangedaan. Toen zijn broer vermoord werd, was hij ook nog een kind. Dat eindelijk de dader bekend is, noemt hij fantastisch nieuws.

Arthur zou nu dertig jaar zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten