vrijdag 11 november 2005

Snoep

Sint Maarten begint hier meer en meer te leven. Ik had vanavond zeker twintig kinderen aan de deur. Enthousiast zingend met hun lampion in de hand. Nu nog wat meer variatie in de liedjes.

In Utrecht zag ik vanmiddag de stadsvlag hoog aan de Domtoren wapperen. Sint Maarten is de schutspatroon van de stad Utrecht. Het witte en half rode vlak van vlag en wapen herinneren aan Sint Maarten die de helft van zijn mantel afsneed en aan een arme gaf.

De Straatnieuws die ik vanmiddag kocht, had een leuke strip. Sint Maarten (met z'n mijter op dacht ik eerst dat het sinterklaas was) koopt een dure nieuwe mantel. Op de terugweg probeert hij een arme zwerver te ontwijken, "oh nee, niet vandaag". Maar uiteindelijk snijdt hij toch weer de helft van z'n dure pak af.

Toen ik snoep ging kopen, wat ik zelden doe, zag ik dat Redband een nieuw snoepje heeft bedacht: stoepkrijt. Het ziet er echt als stoepkrijtjes uit. Ik ben er niet zo blij mee. Als je kinderen wilt duidelijk maken dat ze geen krijt in hun mond moeten stoppen, moet je ze geen snoepjes in de vorm van krijt geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten