zondag 19 augustus 2007

Eerlijke verkiezingen

Een 28-jarige student Informatiesystemen uit Freetown, Sierra Leone, schrijft me: "Ik geloof dat deze verkiezingen de beste zijn die ons land ooit heeft gehad. Ik ben erg blij met de manier waarop ze zijn verlopen, eerlijk en in grote mate transparant. De mensen van dit land hebben de politici laten zien dat ze geen dwazen zijn die gebruikt kunnen worden om hen aan de macht te helpen. Ze laten zien dat ze van de politici verwachten dat ze het werk doen dat ze verondersteld worden te doen en dat is in de eerste plaats wegen te vinden ons uit de armoede te halen. De armoede is een ziekte in dit land. Ondanks alle natuurlijke bronnen die dit land heeft, zijn we nog steeds één van de armste landen van de wereld. De politici waren gewend de jongeren tijdens verkiezingscampagnes geld en alcohol te geven om ze op hen te laten stemmen. De regerende partij gaf veel geld uit tijdens de campagne, maar toch stemden de mensen niet op hen. Ik ben erg blij met deze ontwikkeling, omdat het laat zien dat de politici de mensen niet langer voor de gek kunnen houden. Ik geloof dat wie dan ook de verkiezingen wint, zal werken aan de vooruitgang van het land, omdat ze weten dat ze anders niet herkozen zullen worden na hun termijn van vijf jaar."

Uitslag laat op zich wachten
De uitslag van de verkiezingen in Sierra Leone op 11 augustus is nog niet bekend. De voorlopige uitslagen zijn te volgen op de website van de nationale kiescommissie National Electoral Commission (nationale kiescommissie).
Met ruim 80% van de stemmen geteld (zaterdag 18 augustus) leidt oppositieleider Koroma (APC) met 100.000 stemmen meer dan Berewa van de regeringspartij SLPP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten