zaterdag 15 januari 2011

2010

2010 blijft toch een mooi jaar. 2011 vind ik maar niks. Al heb ik genoten van alle eentjes op 1.1.11 en 11.1.11. En iemand vrolijkte mij op met de gedachte dat we ook nog 11.11.11 krijgen. Drie elven op een rij. Maar goed, ik merk dat ik 2010 toch mooier vind.

Zò gevoelig schijn ik te zijn voor mooie getallen. Want in werkelijkheid was 2010 een rampjaar. Persoonlijk heeft het afgelopen jaar in het teken gestaan van de ziekte en het overlijden van mijn jongere broer Johan. In augustus 2009 werd bij hem kanker boven zijn rechter knie vastgesteld en enkele maanden en vele onderzoeken later bleek de ziekte al uitgezaaid te zijn naar zijn longen en later naar zijn rug. Hij heeft een half jaar bij mij gewoond, op een ziekenhuisbed in de woonkamer, nog hoopvol revaliderend na een beenamputatie. Maar vanaf april ging zijn situatie achteruit, verbleef hij in verschillende klinieken en in de zomer werd hij opgenomen in hospice Norschoten in Barneveld, waar hij 6 september overleed.

Vanwege de ziekte van mijn broer heb ik het afgelopen jaar geen grote projecten aangepakt en heeft mijn werk op een lager pitje gestaan. Ook aan dit weblog en deze site heb ik weinig gedaan. Eind 2009 stond ik op het punt om over te stappen naar een nieuw CMS (content management system) en de site volledig om te bouwen, maar die plannen heb ik in de ijskast gezet. Op dit moment ben ik bezig mijn plannen te heroverwegen en in de loop van het jaar zullen we wel zien in welke richting dat gaat. Elke stap staat wel in een ander perspectief. Oòk het perspectief dat alles zomaar ineens afgelopen kan zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten