zondag 29 juli 2012

Minister Trye overleden

Mijn huisgenoot Abdul is voor het eerst sinds hij vluchtte uit de burgeroorlog terug in zijn geboorteland Sierra Leone. Hij was van tevoren erg gespannen, maar zag er ook enorm naar uit. Hij had de reis jaren voor zich uit geschoven. In de Sierraleoonse hoofdstad Freetown verblijft hij bij familie van zijn vrouw. Zijn 'broer' Hindolo Trye is minister van Sociale Zaken (Labour and Social Security) in het door armoede en geweld verscheurde land.

Donderdagmiddag 26 juli stuurde ik Abdul een SMS-bericht. "Dag Abdul, gaat het goed met je in Sweet Salone en met de familie daar? Best wishes. Ytzen". Een uur later een terneergeslagen Abdul aan de telefoon. "Nee, het gaat niet goed. Vanmorgen vroeg is onverwachts mijn broer overleden. Gisteren was er nog niks aan de hand. We hadden dit nooit verwacht".

De familie is erg geschokt en uiteraard zet dit verlies een domper op Abduls eerste bezoek aan zijn geboorteland en familie.

Op internet vond ik enkele berichten over het overlijden van minister Hindolo Trye, die zijn politieke carrière in Sierra Leone begon als studentenleider in 1977 en de laatste jaren minister was.

President Koroma suffers another natural blow - Hindolo Trye is dead

Hindolo Trye: The lost of a larger than life character in Sierra Leone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten