donderdag 6 september 2012

Woningbouw Loerik

Door Ytzen Lont, in: Trefpunt Houten 12.9.12 p12.

Bij de fietsbrug in Loerik, tussen de Albers Pistoriusweg en Het Spoor, ligt nog een stuk onbebouwde grond: plan Loerik 3 Noord. Hier waren eerst kantoren gepland, maar de gemeente kiest nu voor de bouw van 32 woningen. Er is bewust gekozen voor gezinswoningen, omdat voor appartementen maar een matige interesse is.

Door een aantal woningen op een wat hogere ondergrond te bouwen, lijkt het alsof ze in de helling naar de fietsbrug staan. Deze helling maakt deel uit van de Vijfwal, de verhoogde groene strook die als een vijfhoek dwars door Houten-Zuid loopt. Tussen de woningen komt een brede groenstrook, waardoor de bewoners van het tegenoverliggende appartementengebouw een prima zicht hebben op deze groenstrook en de achtergelegen Vijfwal.

Het ontwerp van de woningen lijkt sterk op de bestaande gezinswoningen aan het Hollandsspoor. Op een inloopavond voor omwonenden werd volgens de gemeente positief gereageerd op de plannen. Op verzoek van de adviescommissie voor woningbouw en woonomgeving VAC zijn de achterpaden verbreed en is de maatvoering van de parkeervakken verbeterd. De voorgestelde proefverkaveling wordt 25 september behandeld door de gemeenteraad.

(179 woorden + foto)

Zie: Geen woningbouw maar kantoren in Loerik, Trefpunt 06-09-2012 (online).

Ytzen Lont (Stylo) is politiek correspondent van weekkrant het Trefpunt Houten.
Tips voor politiek nieuws zijn welkom op trefpunt@stylo.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten