zondag 27 september 2015

Depersonalisatie

Een man klaagt bij zijn vrouw dat hij zich de laatste tijd niet goed voelt. Wat is er dan, vraagt zijn vrouw. Nou, zegt de man, ik voel me de laatste tijd mijzelf niet en alsof ik niet in de werkelijkheid leef. Zijn vrouw schrikt en raadt hem dringend aan om naar de dokter te gaan. Die stuurt hem door naar de psychiater. Dokter, zegt hij, ik voel me de laatste tijd mijzelf niet en alsof ik niet in de werkelijkheid leef. De dokter kijkt hem lang aan en geeft hem een brief mee voor zijn huisarts. Die legt hem uit wat hij heeft. U heeft last van depersonalisatie en derealisatie, zegt de huisarts. De man komt geschrokken en tegelijk gerustgesteld thuis. En wat zei de dokter? vraagt zijn vrouw. Ik heb last van depersonalisatie en derealisatie, vertelt de man. Oh, wat erg, roept zijn vrouw. En wat betekent dat? Nou, zegt de man, dat heeft de dokter gelukkig goed uitgelegd. Het betekent dat ik me de laatste tijd mijzelf niet voel en alsof ik niet in de werkelijkheid leef. Nou, het is maar goed dat je naar de dokter bent gegaan, zegt de vrouw. Anders had je dat nooit geweten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten