vrijdag 10 juli 2020

Expo-paviljoen krijgt nieuw leven

Het Nederlandse paviljoen van de Expo 2000 in Hannover krijgt een nieuw leven. Het gestapelde landschap van bureau MVRDV wordt omgebouwd tot functionele kantoor- en vergaderruimte en wordt geïntegreerd in een groter complex. De mensen kunnen straks werken in de 'duinen' of in het 'bos' van het paviljoen. 
Dit is te lezen in een artikel - met afbeeldingen - van Archello.nl. Ik heb in dit paviljoen rondgelopen, het beklommen zo je wilt, tijdens mijn bezoek aan de Expo 2000. Een andere aardige associatie die ik met deze wereldtentoonstelling heb, is dat ik in de tram gezeten heb die later werd verkocht aan de HTM en werd ingezet in Houten. Dit trammetje - gehuurd van de HTM, geëxploiteerd door NS en bestuurd door chauffeurs van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht - reed eindeloos heen en weer tussen station Houten en Houten Zuid, vlakbij het huidige station Houten Castellum. Een ritje van drie minuten. De bouw van het nieuwe station, centraal in Houten-Zuid, was een belangrijke voorwaarde in het Vinex-akkoord van de regio Utrecht met het Rijk (bij de onderhandelingen hierover voerde ik het secretariaat van een drietal werk- en projectgroepen), maar de realisatie moest jaren worden uitgesteld doordat de Tweede Kamer de daarvoor noodzakelijke spoorwegverdubbeling voor zeker tien jaar blokkeerde. De letters HTM staan voor mij sindsdien niet alleen voor Haagse Tram Maatschappij, maar ook voor Hannoverse en Houtense Tram Maatschappij. En dat alles in één tram. 

Bron: Archello 10/07/20 MVRDV revisits their iconic Hannover Expo 2000 pavilion with co-working office transformationGeen opmerkingen:

Een reactie posten