maandag 23 oktober 2023

Jaar gratis bus

Omdat ik oud, arm en zielig ben, mocht ik een jaar lang gratis gebruik maken van bus en tram in de provincie Utrecht. Op 14 oktober liep mijn abonnement af. Het abonnement werd bij wijze van proef betaald door de provincie.
 
In het Coalitieakkoord provincie Utrecht 2023-2027 staat: "We stellen een
budget beschikbaar om vervoersarmoede aan te pakken. Hierbij betrekken we ook de evaluatie van de proef ‘gratis OV voor ouderen met een smalle beurs’."

Nu mijn abonnement stilletjes is verlopen, heb ik gevraagd of er nog een vervolg komt. Wat heeft de proef opgeleverd?

Bas Witte, Procesmanager Vernieuwing doelgroepenvervoer en AOV/trekker van de proef 'Gratis OV voor ouderen met een krappe beurs Provincie Utrecht', liet mij weten: "De provincie is nog aan het nadenken of er een vervolg komt op de proef. Indien dat het geval is, wordt dat weer breed via kranten en dergelijke bekend gemaakt."

Overigens ben ik ook weer niet zó arm, want doordat ik oud ben kan ik mij een NS Flex Dal Vrij abonnement veroorloven, 65+-ers krijgen standaard €65 per maand korting bij de NS voor gratis reizen buiten de spits, en zielig ben ik ook niet, want ik woon in Houten, het walhalla voor fiets en openbaar vervoer. Ytzen blijft fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten