vrijdag 9 juni 2006

Wraak

Abu Musab al-Zarqawi, de meest gezocht terrorist in Irak, is gedood door het Amerikaanse leger. CNN interviewde Michael Berg, de vader van Nicholas Berg, de zakenman die naar alle waarschijnlijkheid door al-Zarqawi werd onthoofd.

Michael Berg: “Mijn reactie is dat het me spijt als er een mens sterft. Zarqawi is een mens. Hij heeft familie die precies zo zal reageren als ik, toen Nick werd gedood en ik voel me daar naar over. Maar ik voel me dubbel naar, omdat Zarqawi ook een politieke figuur is en zijn dood een nieuwe golf van wraak zal doen oplaaien. Wraak is niet iets waar ik vòòr ben en waar ik niet om vraag. Dat wens ik niemand toe en het kan de cirkel niet beëindigen. Zo lang mensen geweld gebruiken om geweld te bestrijden, zullen we altijd geweld hebben.”

“Natuurlijk, toen Nick werd gedood, had ik het gevoel dat ik niets meer te verliezen had. Maar ik ben een pacifist, dus ging ik er niet op uit om anderen te doden.”

“Onder Suddam Hussein was er geen al-Qaida in Irak. Onder George Bush, al-Qaida. Onder Saddam Hussein was er een betrekkelijke stabiliteit. Onder George Bush, instabiliteit. Onder Saddam Hussein, zo’n 30.000 doden per jaar. Onder George Bush, zo’n 60.000 doden per jaar. Ik begrijp het niet. Waarom is het beter om George Bush als koning van Irak te hebben dan Saddam Hussein?”

Bron: Beheaded man's father: Revenge breeds revenge, CNN, 09.06.06.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten