donderdag 4 januari 2007

Déja vu

In het luxe hotel Lauswolt in Friesland smeden drie voormalige VU-studenten snode plannen. Balkenende, Bos en Rouvoet proeven weifelend elkanders nieren.

Nu kom ik niet zo heel vaak in luxe hotels, maar aan Lauswolt heb ik mooie herinneringen. Toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren, hielden ze receptie in Drachten, waar mijn vaders ouders woonden. Als we naar de familie in Friesland gingen, aten we vaak patat in het wegrestaurant aan de rotonde bij Heerenveen. Maar dit keer was mijn vader doorgereden. Kort voor Drachten bedachten we dat we toch wat moesten eten en bij het blauwe ANWB-bordje met mes en vork, draaide mijn vader de oprijlaan van landgoed Lauswolt op. Weifelend en onwennig, maar allemaal keurig op z'n zondags gekleed vanwege het feest, stapten vader, moeder en vijf kinderen het luxe landhuis binnen.

Dit keer aten we ons patatje aan een keurig gedekte tafel met witte lakens in een speciaal voor ons gereserveerde eetkamer. Mannen in zwarte pakken stonden net buiten 't zicht bij de deur als knipmessen klaar om ons onze mayonaise, appelmoes en cola te brengen.

Wij hebben toen geen nieren geproefd, maar als de sfeer niet ontspannen is, zal het aan de bediening van Lauswolt niet liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten