vrijdag 2 april 2010

Goede Vrijdag

Toen ik vrijdagavond, Goede Vrijdag, bij station Houten-Castellum op de NS-bus stapte, kwamen er twee jongens aangerend. Ze hadden eten meegenomen voor de chauffeur. Met vis. Het waren moslimsjongens van mediterrane afkomst en de één legde aan de ander uit dat Goede Vrijdag een soort Ramadan is. Dan eten christenen geen vlees.

Onderweg ging het gesprek nog lang door over de feestdagen en de chauffeur waarschuwde de jongens dat vanwege Goede Vrijdag in het centrum alles dicht is . Daar hadden ze dan weer geen rekening mee gehouden. De chauffeur vertelde dat in zijn geboorteland Suriname alle bevolkingsgroepen de Goede Vrijdag respecteren, ook de moslims.

Toen ik uit de bus stapte, wenste ik de chauffeur goede paasdagen. Terwijl ik mijn weg vervolgde, riep hij me na: “De Heer is waarlijk opgestaan!”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten