donderdag 17 april 2014

Anti anti-conceptie

In Afrika zijn veel mensen tegen het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Uit onderzoek van het Amerikaanse instituut Pew Research in veertig landen blijkt dat in Nigeria 54% en in Ghana 52% van de bevolking het gebruik van voorbehoedsmiddelen immoreel vindt. Alleen Pakistan (65%) kent een hoger aantal tegenstanders.

Ook in Oeganda (38%), Kenia (33%) en Senegal (28%) is het aantal tegenstanders hoog. In Zuid-Afrika, waar meer mensen met HIV/Aids wonen dan waar dan ook, is het aantal veel lager: 15% van de Zuid-Afrikanen vinden voorbehoedsmiddelen moreel fout. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten is dit 7%. 

Een studie van de British Royal Society uit 2012 geeft aan dat het toegenomen condoomgebruik in Zuid-Afrika de "meest significante factor" is geweest voor het verminderen van de verspreiding van HIV in dat land. 


Bron: "Africans among the most morally opposed to contraception", Pew Research, 16.4.2014. 

1 opmerking:

  1. Helaas is niet te verwachten dat dit eigenlijk het gevolg is van hypocrisie. Zeker mannen in Afrika putten veel genoegen uit onbeschermde en "drioge" seks die seksueel overdraagbare aandoeningen veel kansen biedt. Door dit te bevestigen maakt religie meer kapot dan je lief is.

    BeantwoordenVerwijderen