zaterdag 26 januari 2019

Leiba's Vakantienieuws

Op m'n tiende maakte ik samen met m'n neef Henk van Osnabrugge het Leiba's Vakantienieuws, als ik vanuit Barneveld in de zomer bij mijn oom en tante logeerde aan de Doeslaan in Leiderdorp. We wilden onze krant eerst naar onze achternamen noemen, maar Oslo's Vakantienieuws vonden we toch wel wat verwarrend klinken (maar leuker, denk ik achteraf). Dus daarom noemden we onze krant, die we op de Remington van oom Adriaan in zijn kantoortje typten, naar onze woonplaatsen. Jammer dat de krant niet meer bestaat, dacht ik net bij de opening van het Journaal, want de redactie van Leiba's Vakantienieuws zou nu natuurlijk bovenop het nieuws zitten, dat de gevaarlijkste plekken van de Nederlandse autowegen te vinden zijn bij Leiderdorp (A4) en Barneveld (A1/A30). Onze rustige dorpen, waar we opgroeiden, zijn niet meer wat ze geweest zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten