donderdag 1 oktober 2020

Lindenhorst weer verkocht

De Lindenhorst, het voormalige hoofdkantoor van Youth for Christ Nederland is - onder voorbehoud - verkocht aan een projectontwikkelaar. Dit blijkt uit de eigendomsinformatie van het kadaster. Youth for Christ nam vorig jaar afscheid van het pand en verhuisde naar de Utrechtse reliboulevard, het kantorencomplex van het dienstencentrum van de Protestantse Kerk (PKN). De Lindenhorst huisvestte sinds de vroege jaren '70 vele activiteiten en medewerkers van de organisatie, waaronder elk jaar een nieuwe groep diakonale medewerkers, dia's genoemd, die er een jaar lang woonden en werkten. 

"Wij zijn geen vastgoedbeheerders maar een jeugdbeweging", vond het bestuur en met pijn in het hart zetten ze het oude, dure, onderhoudsgevoelige pand in de verkoop. Op 8 september vorig jaar werd met een dankdienst en een borrel afscheid genomen van De Lindenhorst en op 1 december was de verhuizing een feit. In 1976 begon ik in dit gebouw aan mijn eerste baan en vorig jaar was ik ook bij het afscheid. 

Een paar dagen voor dat afscheid in september was De Lindenhorst verkocht aan het modebedrijf Grosso Moda te Doorn onder voorbehoud van financiering. Maar nog voor het eind van het jaar haakte de koper af en stond het lege pand alsnog te koop. 

Hoe zou het er nu mee zijn, vroeg ik me af, een jaar later. Een blik in het kadaster laat zien dat het pand op 17 juni 2020 is verkocht aan CD City Development BV te Loenen aan de Vecht en Hub Development BV te Vinkeveen. Het Loenense bedrijf heeft, zo is te zien op hun website, naast moderne appartementencomplexen al heel wat prachtige oude monumentale panden aangekocht en gerenoveerd. De website van Hub laat vooral grote moderne complexen zien in Londen en andere Engelse steden. 

Het voorlopige koopcontract is een half jaar geldig, dus de kopers kunnen er nog van af. Ik ben benieuwd naar hun plannen. Cees-Jan Zegers van City Development laat mij desgevraagd weten dat zij voor de Lindenhorst diverse concepten in onderzoek hebben, maar dat het nog te vroeg is om daar iets over te zeggen. Naar verwachting is de koers voor het einde van het jaar helder en komt de ontwikkelaar dan met plannen naar buiten. Cees-Jan Zegers: "Wij zijn inderdaad graag bezig met panden en locaties met een mooie historie en dit project past dus mooi in onze strategie". Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Zie ook:
Eerdere blogs over dit onderwerp:
City Development projecten
* 18-06-18 Youth for Christ verkoopt hoofdkantoor
Hub Group UK
* 09-09-19 Afscheid van de Lindenhorst
Drieklomp makelaars: Lindenhorst
* 17-04-06 Youth for Christ 60
Grosso Moda
Nederlands Dagblad 9-12-19

Lindenhorst bij Driebergen
Lindenhorst in de 19e eeuw met rechts de Hoofdstraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten