vrijdag 17 maart 2006

Goes goes wild

Niet alleen in Parijs maar ook in Goes is het onrustig. Voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad hielden 150 mensen een lawaaiprotest tegen het Biddagakkoord. De installatie verliep rumoerig en leden van PvdA, GroenLinks en D66 verlieten voortijdig de vergadering.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart won de PvdA fors. Als grootste partij wilde de PvdA de andere partijen donderdag na de biddag, waarvoor de verkiezingen een dag waren vervroegd, uitnodigen voor coalitiebesprekingen. Maar die donderdag bleek dat CDA, CU, SGP en VVD er op biddag al waren uitgekomen en een coalitie-akkoord hadden afgesloten. Tot woede van de PvdA. De SGP verklaarde dat van een vooropgezet plan geen sprake was geweest, maar dat men het gewoon snel eens was geworden. De verkiezingen waren ook niet op verzoek van de SGP verplaatst, want de biddag geldt niet als ‘zondag’, maar omdat in sommige streken veel zalen en mensen vanwege biddag niet beschikbaar waren.

A.s. zondag reist ‘uw verslaggever’ persoonlijk af naar Goes om te zien of het nieuwe gemeentekantoor tegenover het station er nog staat. Zondag 19 maart mag men weer vrij reizen in de trein met het boekenweekgeschenk als treinkaartje. Als ik mij vervolgens door de rumoerige menigte heen kan worstelen, ga ik meteen even langs bij mijn goede Goese vrienden. Een glaasje met Gerrit en ik ben politiek weer helemaal bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.