zaterdag 11 maart 2006

Milosovic overleden

Aan het eind van het NOS Journaal zojuist een dramatisch eenregelig bericht. In de Scheveningse gevangenis van het Joegoslovië-tribuneel is oud-president van Servië Milosovic overleden.

Met zijn dood komt er een eind aan een langdurig voortslepend proces. Al vanaf het begin van het proces werd de vraag gesteld wat eerder zou komen: het vonnis of de dood. Door zijn dood kan Milosovic' schuld formeel niet meer worden vastgesteld en is in formele zin een onschuldig man in de gevangenis gestorven. In mijn ogen een grote klap voor het Joegoslavië-tribunaal. Laat het geen zelfmoord zijn. Pas nog pleegde een door het tribunaal veroordeelde gevangene zelfmoord. Intussen zijn Karadic en Mladic, de verantwoordelijken voor het Srebrenica-drama, nog steeds op vrije voeten. Het Joegoslavië-tribunaal verliest zo aan kracht en gezag. Ik ben benieuwd naar de reacties uit Servië.

Aanvulling 13.15 uur: Terwijl ik bovenstaande publiceerde meldde NOS Teletekst het bericht nog niet, maar enkele minuten later wordt daar gemeld dat het bericht over Milosovic' dood afkomstig is van de Servische televisie. Het Joegoslavië-tribunaal wil het bericht nog niet bevestigen.

Aanvulling 13.30 uur, NOS Teletekst: De Joegoslavische oud-president Milosevic is overleden. Dat heeft het Joegoslavië-tribunaal bekendgemaakt. Milosevic was al geruime tijd ziek. Volgens een woordvoerder is Milosevic vanmorgen in Scheveningen dood in zijn cel gevonden. Hij zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.