woensdag 2 februari 2005

Glijvlucht

In Amerika is een vliegtuig bij de start van de landingsbaan gegleden en over een autoweg geschoven, bericht het Journaal vanavond. Het grondpersoneel was vergeten het ijs van de vleugels te halen. Ja, en dat leer je toch al op je spelletjescomputer, dacht ik. Begin jaren ‘80 had ik mijn eerste homecomputer, een heuse Atari (weet je nog: je was Beatles of Stones, Puch of Zundapp, Atari of Commodore). Op die Atari draaide Flight Simulator. In de moeilijkste stand stortte je neer als je vergat het ijs van de vleugels te halen. Nu stortte ik sowieso neer, want hoewel het opstijgen me na wat oefening redelijk afging, lukte het me zelfs in de makkelijkste stand niet om te landen. Talloze malen steeg ik op van JFK in New York, vloog een rondje om het Vrijheidsbeeld en boorde me daarna in twee torens op de zuidpunt van Manhattan. Er klonk een onheilspellend geraas en gerinkel, waarna mijn vliegtuigje ineens weer zacht ronkend op de startbaan van JFK klaar stond voor nóg een keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten