donderdag 12 oktober 2006

Digitale Bibliotheek Amsterdam

Tijdens de viering van het tienjarig bestaan van het Amsterdamse bibliotheeknetwerk AdamNet op 5 oktober heeft de Amsterdamse ICT-wethouder Maarten van Poelgeest de Digitale Bibliotheek Amsterdam (DBA) in gebruik gesteld.

De DBA is een openbaar toegankelijke zoekmachine voor catalogi van nu veertien AdamNet-bibliotheken. Met één zoekactie kunnen maximaal tien catalogi gelijktijdig doorzocht worden.

In de DBA zijn opgenomen: de openbare bibliotheken van Amsterdam en Almere, de beide universiteitsbibliotheken in Amsterdam, de museumbibliotheken van het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum en de bibliotheken van het Instituut Collectie Nederland (ICN), het Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief (IHLIA), het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging (IIAV), het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Maison Descartes, het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) en van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. In de nabije toekomst worden meer Amsterdamse bibliotheekcatalogi opgenomen in de Digitale Bibliotheek Amsterdam.

Bron: AdamNet, bericht via NEDBIB-L maillist, 12.10.06

Zie: www.adamnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten