woensdag 20 juni 2007

Dit lot treft iedereen

De werkwijze van de Postcodeloterij hoeft niet te worden aangepast. Volgens de rechtbank in Amsterdam worden mensen zonder lot niet onrechtmatig betrokken. Dit meldt het NOS Journaal. Ik ben teleurgesteld in deze uitspraak en zou willen dat deze vorm van loterij alsnog verboden wordt. In feite fungeert mijn adres - in plaats van een willekeurig onbekend nummer - als lotnummer, of ik nu een lot koop of niet. Op die manier ben ik betrokken, óók en misschien júist wel als ik geen lot koop. Er is wel degelijk een verschil tussen niet aan een spelletje meedoen, daarbij ieder in z'n waarde latend, of moreel gedwongen te worden bewust een prijs op "mijn nummer" te weigeren. In feite kan ik niet kiezen om mij aan deze loterij te ontrekken. Ik heb de Postcodeloterij hierover jaren geleden al eens een boze brief geschreven. Nu had ik gehoopt dat de rechter een stokje zou steken voor deze immorele werkwijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten