donderdag 26 juni 2008

Brand in Mokum

Na mijn nachtelijk avontuur (25-06-08) ging ik de volgende dag weer naar vrienden in Amsterdam, dit keer niet in West maar in Noord. Op weg er naar toe moest de zware gelede bus een noodstop maken voor een automobilist die zonder op of om te kijken de weg op schoot. Ik stond vlak achter de chauffeur, zag het gebeuren en hield mij goed vast, het ging net goed. Maar toen ik mij omdraaide lag een oudere dame languit op de vloer. Eerst probeerde ze met mijn hulp een beetje overeind te komen, maar ze had veel pijn in de lies en we vermoedden een gebroken heup. Ik knielde bij haar neer en terwijl we op de ambulance wachten, rustte ze met haar rug en hoofd tegen mij aan. Nadat politie en ziekenbroeders het hadden overgenomen, liep ik naar de volgende bushalte, wachtte daar een minuut of vijf op de volgende bus, maar toen die er aan kwam rijden drong ineens tot mij door dat dit mijn eindhalte was.

Bij mijn vrienden wachtte het volgende avontuur. Vanuit de woonkamer zagen we een paar straten verder ineens een pikzwarte rookkolom opstijgen. De zon verduisterde en het zou nog de hele middag blijven roken. In de nabijgelegen Leen Bakker was brand uitgebroken en deze was overgeslagen naar een aantal andere panden. 's Avonds was het op het journaal en het is een vreemd gevoel als je het nieuws vanuit het woonkamerraam kunt aanschouwen.

Zie de videobeelden (2,5 min.) die ik vanuit het raam en later bij het bluswerk gemaakt heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten