donderdag 19 juni 2008

Dag van de Architectuur

Op 21 en 22 juni 2008 vinden in het hele land activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Architectuur 2008. De dag, dit jaar twee dagen dus, staat in het teken van Architectuur & Politiek. Zo kan men in Den Haag een route langs de achterkamertjes volgen, kan men in Amersfoort ontbijten in het favoriete gebouw van de burgemeester en fietsen in Houten de vier grootste fracties van de gemeenteraad elk hun eigen fietstocht. Zij laten de deelnemers zien welke architectonische plekken in Houten zij aantrekkelijk vinden en die passen bij hun politieke uitgangspunten.

Initiatiefnemer van de Dag van de Architectuur is de beroepsvereniging van Nederlandse architecten, voluit de Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA. Verschillende partijen, waaronder BNA-kringen, lokale architectuurcentra, culturele instellingen en vrijwilligers, zetten zich in voor de organisatie van de Dag van de Architectuur.

Het complete programma is te vinden op de website dagvandearchitectuur.nl. Men kan hier onder andere zoeken op provincie, plaats, naam van een bepaald gebouw of type activiteit.

www.dagvandearchitectuur.nl
www.bna.nl
www.makeblijde.nl (Houten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten