donderdag 16 juni 2022

Onmogelijke reis

Reisplanner met uitgevallen treinen Amersfoort - Barneveld op zaterdag 18 juni


Komende zaterdag wilde ik naar de open ochtend van de 150-jarige Barneveldse Krant gaan. Maar volgens de reisplanner vallen zaterdagmorgen ALLE treinen van Amersfoort naar Barneveld uit door gebrek aan personeel. Als ik doorklik op verbindingen die er nog wel lijken te zijn, dan verschijnt daar vervolgens alsnog de tekst "Reis niet mogelijk". Pas ergens in de middag vindt de reis-app ergens in Leusden een buurtbus waarmee ik via-via mogelijk toch nog het van de buitenwereld afgesloten dorp Barneveld zou kunnen bereiken. 
Ook woensdag, toen ik naar Barneveld reisde voor een boeiend symposium van de jubilerende krant in de Koninklijke BDU Zaal van het Schaffelaar Theater, vielen er om dezelfde reden al veel treinen uit. Onderweg in de trein kreeg ik een alert van de reis-app dat mijn reis "onmogelijk" was. Met de door mij gekozen Arriva-trein liep ik inderdaad een blauwtje, maar gelukkig kwam ik met een volgende trein toch nog op tijd. Er zullen zaterdag vast nog wel treinen rijden, maar de app komt er niet meer uit hoe en wanneer. 

Overigens zien we dezer dagen alom gebeuren wat al sinds decennia zichtbaar was in demografische grafieken: zo'n mooie bloemenvaas met een ranke hals van werkenden die een steeds zwaardere bovenrand steunt van 'bejaarden' zoals ik. Dat verklaart niet alles, maar er is meer werk dan werkers. Dat we van tijd tot tijd toch nog gereden en verzorgd worden, danken we deels aan de dagen dat Moeders kennelijk de Pil vergat en aan nieuwkomers wier wieg ver weg stond. Leve de jeugd.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten