zaterdag 20 augustus 2022

Brand in Prinzregentenstadion


MÜNCHEN - Vanmorgen rond zeven uur werd ik wakker van een scherpe, wat zurige schroeilucht. Ik schrok ervan, keek om mij heen, rook aan een oplader, keek links en rechts uit het open raam. Het regende en er hing een vage mist. Vervolgens aan de achterzijde van het huis door het keukenraam en open WC-raam gekeken naar de Innenhof van het oude wooncomplex. Ook hier de wat vage mist en een lichte schroeilucht. De oorzaak lag dus in elk geval niet in huis en ik kon ook geen concreet van buiten komende onheil ontwaren. Zo nu en dan hoorde ik de sirene van een brandweerwagen, die dan plots weer stopte. De kat was intussen blij mij te zien en kreeg vroeger dan anders haar ontbijt. Nog wat onzeker heb ik het slaapkamerrraam dicht gedaan en ben ik weer gaan slapen.

Later deze ochtend las ik in de online versie van de Süddeutsche Zeitung (de gedrukte versie ligt hier elke morgen op de mat, maar kon dit nieuws niet meer meenemen) dat er vanmorgen vroeg brand is uitgebroken in het hier nabijgelegen Eissportstadion aan de Prinzregentenstraße. De brandhaard was op de bovenverdieping, waar sauna's, douches en kleedcabines zijn. Deze verdieping is volledig uitgebrand. De sauna van het in 1933 geopende IJssportstadion is de grootste van München. De sauna was, net als alle andere gemeentelijke sauna's, sinds 1 augustus gesloten om energie te sparen. De brandweer was om zes uur in de ochtend gealarmeerd, rond negen uur was het vuur onder controle.

Om elf uur, het regent nog steeds, hoor ik zo nu nog een brandweerauto. Het Eis zal inmiddels wel gesmolten zijn.
 
Bericht in Süddeutsche Zeitung (geactualiseerde versie, oorspronkelijk 20.8.22):
Bogenhausen - Schaden in Millionenhöhe nach Brand im Prinzregentenstadion

Foto: Robert Haas, Süddeutsche Zeitung

Foto: Ytzen Lont

Prinzregentenstadion, München
Foto: Ytzen Lont
Geen opmerkingen:

Een reactie posten