maandag 15 augustus 2022

Odeonsplatz


Zondagmiddag besluit ik om vanaf mijn oppasadres in München, om de hoek van de Prinzregentenplatz, een wandeling te maken naar de Odeonsplatz. Ik ben vooral geïnteresseerd in de geschiedenis. Tijdens de mislukte Bierkellerputsch van Adolf Hitler in 1923 (volgend jaar een eeuw geleden) is er op en rond dit plein fel gevochten. Niet ver van huis blijkt de weg afgesloten voor autoverkeer, naar al snel blijkt vanwege de Europese kampioenschappen wielrennen. Langzaam dringt tot mij door dat mijn hele geplande looproute deel uitmaakt van het wielerparcours en pas als ik op de Odeonsplatz ben aangekomen, besef ik dat daar de finish is. Weer thuisgekomen op mijn oppasadres (waar ik een paar weken op een huis en kat pas) lees ik in de NOS-app dat een Nederlander gewonnen heeft, Fabio Jakobsen. (Hoofdprijs: een plantje in een kartonnen doosje. Wait for it.) Het ironische is dat ik vanwege de copyrights de beelden niet mag bekijken omdat ik in München ben. Als fervent sporthater besluit ik mijn eigen sportverslag te maken van de foto's en video's die ik onderweg gemaakt heb (meer bij wijze van dagboek dan voor de mooi). Voor het eerst maak ik een montage op mijn telefoon, waarbij ik meteen eens kan kennismaken en oefenen met een app die ik onlangs heb gedownload, InShot.
Jakobsen wint Europese wielertitel in München:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten