dinsdag 13 december 2022

Leven van het licht

Belangrijk voor mensen die leven van het licht en de dag laat beginnen, zoals ik. 
Sinds afgelopen vrijdag 10/12 gaat de zon  niet meer steeds vroeger onder, de hele week om 16:27, en vanaf komende zaterdag 17/12 16:28 schuift de duisternis weer langzaam naar later en duurt het daglicht van de middag weer wat langer. Dat het 's morgens later licht wordt (tot het eind van het jaar, 1 januari is de wende van 8:49 naar 8:48) deert mij niet, omdat ik niet naar werk hoef en ik dan de zon gewoon wat langer laat schijnen in mijn dromen. (Trouwens, ook toen ik nog werkte, als zelfstandige maar soms ook een tijdje in loondienst, regelde ik mijn reguliere werktijden meestal zo dat ik in de winter niet voor negen uur hoefde op te staan.)Geen opmerkingen:

Een reactie posten