vrijdag 16 december 2022

Veelwijverij

Een Nigeriaans parlementslid en fractievoorzitter van de grootste partij staat op en stelt met trots zijn vier vrouwen voor, die vandaag op de publieke tribune zitten. De vrouwen staan op en worden begroet met applaus. Hij schept er over op dat zijn vier vrouwen 27 kinderen voor hem 'geproduceerd' hebben en hij verwacht er nog meer. Geklap en gejuich van zijn mede-parlementariërs voor het succes van deze man. Maar de voorzitter van het parlement weet met een anecdote nog wel wat nuance aan te brengen in zijn prestaties als vader. Op een avond spelen er nog laat kinderen rond het huis van de man. Het wordt al donker, hij is bezorgd en stuurt de kinderen weg: ga naar je huis! Waarop één van de kinderen zegt: maar papa, dit is mijn huis. 

Koning Salomo, de zoon van David, had 1000 vrouwen, zegt de Bijbel. Of 700 vrouwen en 300 bijvrouwen, want verschil moet er zijn. De Bijbel maakt zich niet al te druk over het aantal, maar wel dat hij er over opschept, zich er op voor laat staan, macht ontleend aan zijn veroveringen. 

Het verhaal heeft mij lang geleden al eens geïnspireerd tot een kleine door mij verzonnen anecdote.

Salomo komt in een bar en ziet daar een mooie vrouw zitten. Hij stapt op haar af en laat één van zijn al vaak succesvol gebleken pick up lines op haar los: "Kan het zijn dat wij elkaar kennen?" "Ja zeker", zegt de vrouw, "ik ben met je getrouwd, ik ben één van je vrouwen". Geen opmerkingen:

Een reactie posten