donderdag 9 mei 2024

Nieuwe stad voor de kust van Sierra Leone?

Acteur Idris Elba wil een nieuwe stad laten bouwen op een eiland voor de kust van Sierra Leone. Hij richtte in 2019 Sherbro Alliance Partners (SAP) op, samen met jeugdvriendin Siaka Stevens, wier grootvader in de jaren zeventig en tachtig president van Sierra Leone was.
 
Architectuurstudio’s Sasaki Associates en Foster + Partners voegden zich daar onlangs bij en zijn bezig met de planning van een slimme stad voor maximaal een miljoen mensen op het eiland Sherbro, voor de kust van het West-Afrikaanse land.

Het eiland wordt volgens de makers een ‘Afro-dynamische ecostad’, gebaseerd op Afrikaanse culturele waarden, waarbij gemeenschap, samenwerking en natuur op de voorgrond staan.

Het project wordt gefinancierd via een publiek-privaat partnerschap en gaat naar verwachting miljarden dollars kosten. Het eiland zal functioneren op een juridisch en economisch systeem dat gescheiden is van het vasteland van Sierra Leone en wordt een ‘aangewezen speciale economische zone’. Uiteindelijk hoopt men toerisme aan te trekken langs de spectaculaire 30 kilometer lange kustlijn. En de blik richting Afrika bij te stellen.

Lees verder: modmod.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten