donderdag 18 maart 2010

Balkenendes bereidheid

Sinds een paar weken volg ik het CDA-kamerlid Rendert Algra op Twitter. Hij twittert uitstluitend in het Fries. Woensdagavond gaf hij voortdurend verslag van de besloten partijbijeenkomst van het CDA in Assen. Kandidaat-lijsttrekker Jan Peter Balkenende ontmoette hier partijleden uit de Noordelijke provincies. Hij kreeg kritische vragen maar ook veel bijval - en er was humor, zoals de suggestie aan Balkenende om zijn baard te laten staan.

Volgens Algra heeft Balkenende in zijn openingstoespraak alsnog zijn bereidheid uitgesproken om zitting te nemen in de Tweede Kamer: "It kin oars en better yn ús lân is miening JPB en fansels is der de bereidheid om de Keamer yn te gean", het kan anders en beter in dit land, is de mening van JBP, en uiteraard is er de bereidheid om de Kamer in te gaan. 

Tot nu toe laat Balkenende, evenals het CDA-partijbestuur, grote mist bestaan rond de vraag of de bereidheid van Balkenende om op de kandidatenlijst te gaan staan ook betekent dat hij bereid is om verkozen te worden. Als hij zich er in een besloten bijeenkomst over heeft uitgesproken, waarom dan niet in het openbaar? 

Bron: Algra op Twitter: http://twitter.com/kiesnfries

Zie ook mijn blogs
Balkenendes baard 17.03.10
Kandidaat of niet? 09.03.10
Twijfels bij het CDA 08.03.10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten